Home

Textos originalment publicats a la secció “Rebobinem” . Suplement “PLAY” (diari Ara, abril 2013)

Divendres 5 d’abril – LES DARRERES CABINES Formen part del nostre imaginari col·lectiu, però la implantació del mòbil en la nostra societat ha fet que estiguin en perill d’extinció.

Superman – Un clàssic dels 80: un ciutadà en perill, Clark Kent ho veu, busca una cabina, hi entra i en un no res surt volant! Avui en dia tindria problemes per trobar on posar-se els leggins blaus.
“La Cabina” d’Antonio Mercero
– En aquest exercici de surrealisme ibèric de 1972, un angoixat Jose Luis López Vázquez és l’esquer d’una trampa urbana en forma de caixa de vidre de la qual ja no en podrà sortir mai més.
Dr. Who – En la mítica sèrie de ciència-ficció la Tardis és la nau que permet als personatges viatjar a través del temps i l’espai de forma discreta. Per fora és una cabina de la policia britànica.
“Ultima llamada” (“Phone Booth”) – El film que hagués volgut fer Hitchcock. Stu Shepard (Colin Farrel) truca a la seva amant des d’un cabina de Nova York i n’acaba atrapat. Un franctirador l’amenaça: si penja, dispararà.
Harry “el Brut” – En la primera part de la saga, el policia més brut de San Francisco corre de telèfon públic en telèfon rebent instruccions d’un assassí en sèrie per a salvar a una noia. Sabeu com acaba?


 

Divendres 12 d’abril – UN MENÚ SEXY PER A BIGAS LUNA Fem un petit homenatge al cineasta a través de dues de les seves obsessions: la gastronomia i el sexe.

Truita de patates – Jose Luis (Jordi Mollà) fantaseja que el pitram de Silvia (Penélope Cruz) té gust de truita i pernil mentre el devoraba amb ànsia en una de les escenes més recordades de “Jamón, jamón”.
La taronja – Poques vegades menjar un cítric havia estat tan sugerent. Al film “Son de Mar”, una Leonor Watling lleugera de roba veu el suc d’aquest fruita estirada al llit. Podeu provar-ho a casa.
La llet materna – El director Russ Meyer té la mateixa fal·lera per la davantera femenina com la del nen de “La Teta i la Lluna”. Al final aconsegueix beure llet d’un pit com com si fos un porró de vi.
Xampany – Un altre líquid que porta felicitat. A “La camarera del Titanic”, una Aitana Sánchez Gijón amb cotilla és ruixada amb una ampolla de xampany francès en una escena de llit noucentista.
La Sang – Per Bigas Luna els tres fluids de la vida eren l’aigua, la llet i la sang. A l’exposició “Ingestum – Los Fluidos” (IVAM, 2008) reflexionava sobre com es veuen afectats pel que mengem.


 

Divendres 19 abril – MÚSICA A LA CONTRA Potser les guitarres no poden matar feixistes però sí que poden tocar el crostó. Alguns músics canten contra els líders polítics.

Morrissey – En tema “Margaret on the guillottine”, Morrissey cantava “Quan et moriràs?” I ara que ja ha passat a millor vida, el seus sentiments no han canviat, Recentment ha escrit que no tenia “ni un àtom d’humanitat”.
Beef – “Nuestro gobierno traerá emociones de verdad” cantaven el grup de Barcelona Beef a “C’mon Rajoy” (2005) quan l’actual president del gobern era llavors el candidat d’Aznar. La lletra encara és totalment vigent.
Neil Young – Amb els anys ha radicalitzat el seu missatge. En la seva darrera gira amb Crosby Steel and Nash convidaven al president Bush a marxar a “Let’s Impeach the president”. Part del públic no ho va entendre.
Pussy Riot – Hi ha països en què la crítica no és ben rebuda. El trio rus es va atrevir a esciure cançons en contra el president Putin i la resposta institucional ha estat una condemna de tres anys de presó.
Roberto Begnini – Itàlia és fascinant.Tenen una gran tradició de sàtira política però voten a tipus com Silvio Berlusconi. L’actor recull aquestes contradiccions amb cançons sobre el sr. Bunga-bunga com “Dio é Berlusconi”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s