Home

La guitarra Epiphone Sheraton, el joc de pedals i loop station de Santi Careta pocs minuts abans de sortir de tocar amb el projecte Black in Blue al costat de la cantant Celeste Alías al C.C. La Torrassa Collblanc de L’Hospitalet de Llobregat (febrer 2012). El concert, on també els acompanyà el flautista Pablo Selnik en algunes peces, va ser un gran exercici de com la revisió de clássics de Billie Holiday, Abbey Lincoln i Nina Simone encara és válida si s’aconsegueix connectar amb allò inexplicable que fa que la música comuniqui sentiments i pugui posar-te els pèls de punta. I el trio en qüestió hi va connectar de ple.

Black in Blue juguen a despullar estàndards ben coneguts com “Lady Sings the Blues”, “God Bless the Child” o “Throw it Away” amb nous arranjaments proveint-se tan sols de guitarra i veu i acostant la proposta a paràmetres propers al blues. I funciona! I funciona perquè Careta, Alías i Selnik tenen prou talent com per comprometre’s amb el sentiment que va donar origen a cada un d’aquests temes i fer-se’l seu. El que també ens recorda com n’és d’important no perdre mai el contacte amb les formes musicals més bàsiques, com el blues, el folk o la música popular, que són les que ens han fet a tots humans musicals més enllà de la perfecció i les capacitats tècniques i el domini d’idiomes extrangers.

Dies més tard, en una conversa informal, Careta comentava el perquè del toc més rockero que traspua el seu estil de tocar, sense floritures innecessàries, i que el diferencia d’altres guitarristes de jazz. “Quan estudies música sempre fas un viatge d’anada i un de tornada”, referint-se al sistema d’estudis superiors. “Hi ha un punt en què perds el sentit del que estàs fent. I has de tornar a allò que et connecta amb el que t’agrada de la música i la teva forma d’expressar-se. En el meu cas valoro molt tot el background que tinc, totes les hores que he passat en locals d’assaig tocant rock i pop”.

http://www.myspace.com/santicareta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s