Home

Algunes imatges d’EVOL (Roc Jiménez de Cisneros) en la part final del seu set en del sisè festival Cap Sembrat (Moog Rock Club, 2011), certàmen petit però amb una llarga i miraculosa trajectòria organitzat per els col·lectius Ozono Kids i L’Ull Cec.

Els sons, alguns d’ells típics presets de la música que sona a les raves, poden despertar certa violència en ser associats inconscientment a la cultura de la festa poligonera o a la ruta del bakalao, especialment en un context de festival de música experimental (seriosa). Jiménez de Cisneros té la clarividència de fer-los sonar de forma despullada sense la capa de contínuum de subgreus,  sense el maquillatge de certes melodies rudimentaries, com qui dibuixa una línia negra i gruixuda enmig d’un paper en blanc, i els emfatitza acompanyats de màquina de fum i flash estrobo, com en les millors discoteques. Sens dubte, el set provocava el qüestionament dels propis prejudicis musicals i culturals.

En altres paraules, EVOL és un projecte musical basat en la geometria fractal, teoria quàntica i cultura rave que dóna com a resultat el que ja han anomenat “computer music for hooligans“. Música electrònica radical.

Les trompetes d’aire comprimit tant gravades com processades van posar el punt i final a una intervenció variada i incisiva.

Arrel de l’utilització d’aquest tipus de sonoritats de discoteques d’extraradi, Jiménez de Cisneros explicava la idea d’intentar convèncer al propietari de la discoteca  Masia de València, habitual parada bakala, per a que el deixés fer un set amb el públic habitual. L’experiment seria veure com reaccionaria la gent escoltant material sonor que estan acostumats a sentir però despullat o desconstruït, extraient-ne la capa rítmica que es confon amb els batecs del cor i que és la que incita al ball primitiu. Idea que espero algun dia porti a terme.

Http://www.vivapunami.org 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s