Home

Instantànies preses durant la sessió a l’escenari Sónar Village el dia 18 de juny 2011. Punxa Gilles Peterson, reputat dj anglès de clares influències afroamericanes i responsable del ressorgiment del funk i els soul als 90 a través dels segells Acid Jazz i Talkin’ Loud. Actualment també promociona nous talents a través la discogràfica Brownswood. En moltes de les seves sessions barreja house ballable amb jazz, hip-hop, rock steady, soul, funk i música llatina de tal manera que, tot i la mala reputació del house entre els entesos en música de ball, mai sembla del tot previsible. Pot bordejar el mainstream però sempre en salta en el darrer moment gràcies a un coneixement molt profund del material amb el qual treballa: la música popular dels darrers 50 anys. 

Gilles Peterson en ple set

En els minuts en què es van fer aquestes fotos sonava una suau i contagiosa base rítmica mesclada amb un tema cantat per Lou Rawls que Peterson va anar desgranant en petites dosis. Era una remescla feta en viu. El dj semblava reivindicar el component orgànic i el tacte dels vinils que sempre l’acompanyen dins d’un festival marcat en gran majoria per la intervenció dels ordinadors, els sintetitzadors, el dance de polígon industrial i els subgreus com a base de maquillatge que tot ho tapa, com la mediocritat. Sí, ho sé, les generalitzacions mai són justes. 

Més enllà del set del dj, centenars de persones passaven com podien la calor mentre una desagradable olor a alcohol i suor començava a envarir-ho tot i l’aspecte de la gespa articificial cada vegada era menys glamurosa…

http://www.gillespetersonworldwide.com/

Gilles Peterson com a dj de BBC Radio1

2 thoughts on “[f] Barcelona#6: SONAR 2011: mentres punxa Gilles Peterson

    • La cabra la tenien aparcada fora! Hores més tard alguns d’aquests legionaris van començar a despullar-se i a córrer tal i com van arribar al món pel recinte mentre udolaven com llops. Teníen la mandíbula com desencaixada, què extrany… :) Salutacions Ramon!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s